Kathy Reich: Maanantain murheet

**½

Kathy Reichin romaanien päähenkilö Temperance "Tempe" Brennan on tuttu myös hänen käsikirjoittamastaan tv-sarjasta Bones. Tosin tuttua on vain päähenkilön nimi, muuta yhteistä ei tunnu olevan tv:n sosiaalisesti kyvyttömällä faktoihin nojautuvalla tiedenaisella ja kirjojen eronneella, alkoholiongelman vuoksi täysraittiilla tutkijalla. Itse pidän enemmän ensimmäisestä, ehkä siksikin, että tutustuin kirjoihin vasta tykästyttyäni sarjaan. Toisaalta tv-sarjan Temperance "Bones" Brennania voisi olla vaikea siirtää kirjoihin, ainakaan hahmo ei voisi silloin toimia minä-kertojana.

Seitsemännessä Brennan-kirjassa vanhasta kellarista löytyy kolmen tytön luurangot ja vanhoja nappeja. Samalla kun Brennan selvittää menestyksekkäästi rikosta hän tuskailee tuttuun tapaan ihmissuhteiden kanssa. Välit tyttäreen eivät ole tarpeeksi läheiset ja komea kollegakin tuntuu ottavan taas etäisyyttä. Reichin romaaneita on verrattu Patricia Cornwellin Scarpetta-sarjaan, olen nähnyt jopa kehuttavan paremmiksikin (Reichin kirjan takakannessa), mutta itse kyllä väitän Scarpetan antavan Brennanille turpiin milloin vain.


JK: Kirjojen Tempenhän ei ole tarkoituskaan muistuttaa sarjan Bonesia, koska Bonesin hahmo perustuu itse kirjailijaan, Kathy Reichiin.

Ei kommentteja: