Stephenie Meyer: Breaking Dawn (2008)

***

Sarjan päätösosa on piirun verran parempi kuin edeltäjänsä. Bellan kertojanäänen syrjäyttää kirjan keskivälillä Jacob, joka pääsee kertomaan tapahtumista omasta näkökulmastaan, mikä on yllättävänkin onnistunut ratkaisu. 

Seksistä puhutaan taas kierrellen: kun Bella ja Edward viimein pääsevät sänkyyn asti, niin siitä seuraavaksi onkin jo aamu. Ero on huima suomalaisiin nuortenkirjoihin verrattuna, jotka toki muutenkin ovat tyyliltään hyvin erilaisia. Eikä välttämättä ole pelkästään paha, että mielikuvituksellekin jätetään vähän tilaa. Toki voidaan miettiä, kuinka terve roolimalli nuorille tytöille on Bella, joka keho täynnä mustelmia kerjää vielä lisää. En kuitenkaan halua uskoa, että yksi kirjasarja pystyisi ketään korruptoimaan.

Kirjan lopetus oli kuitenkin varsinainen antikliimaksi. Aivan liian siirappisena se tosin tietysti sopi mainiosti tähän kirjasarjaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi!

olen samaa mieltä kirjasta. Löysin blogisi vasta nyt, ja on mukavaa lukea muiden mielipiteitä kirjoista, auttamaton lukutoukka kun olen.

nadja kirjoitti...

Hei

Kiitos kommentistasi, uusia lukijoita - ja etenkin kommentteja - on aina hauska saada :)