Tuija Lehtinen: Poika nimeltä Iines (2000)

*****

Iines - ristimänimeltään Iiro Nestori - on lukioikäinen poika, jolla on kiire päästä poikuudestaan eroon. Maalaiskylän kesä on vauhdikas, ja mukana menossa ovat mm. Iineksen kaverit Rysä ja Happo, hehkeä Nikita ja tämän yhtä hehkeä pikkusisko Irina, Iinekseen ihastunut Essi sekä Iineksen transsukupuolinen setä/täti Johanna.

Sitä huomaa tulevansa vanhaksi, kun alkaa kauhistella nuortenkirjojen menoa: "Tällaista en kyllä omilla oppilailla luettaisi..!" Kirja käsittelee juuri niitä asioita, jotka nuoria kiinnostavat (seksi, alkoholi ja seksi), mutta on kuitenkin aika viaton ja ennen kaikkea positiivinen. Ehkä sittenkin voisin valita tämän yläkouluoppilaiden luettavaksi. 

2 kommenttia:

penjami kirjoitti...

Suosittelen oppilaille luetuttamista. Meidän koululla yhdeksi yhdeksännen luokan yhteiseksi kirjaksi usein tarjotaan luettavaksi joko Häräntappoasetta tai tätä. Häräntappoase paremmille lukijoille, Poika ja Iines menee muille. Yllättävän paljon samaa tematiikkaa, samantyylinen miljöö.

- Sitten vain kirjakoe.

(Ja molemmista kirjoista NE sivunumerot kulkevat perimätietona ...)

nadja kirjoitti...

Täytyypä pistää harkintaan. Periaatteessa suhtaudun vähän nihkeästi kaikille yhteisen kirjan luettamiseen, en oikein itsekään tiedä miksi. Tämä kirja löytyisi koululta sarjanakin, joten sikälikin sen voisi luettaa.

Toisaalta en tiedä, jaksanko kuunnella oppilaiden kommentteja :) Ollaan tällä viikolla katsottu Babelia, ja saavat kuulemma traumoja sen seksikohtauksista. Alkusyksystä olivat kauhuissaan, kun kierrätin luokassa runokokoelmaa, jonka yhdessä runossa oli sana nänni...